Gluten oraz jego nietolerancja
Nietolerancje pokarmowe – jedną z najczęstszych nietolerancji pokarmowych jest obecnie GLUTEN
Gluten to białko roślinne różnych zbóż, natomiast najbardziej obciąża nasz organizm gluten zawarty w pszenicy. Pszeniczny gluten jest niestety podstawą naszej diety: biały chlebuś, bułeczki, makarony jak również w większości przetworzona żywność. Często nie zdajemy sobie sprawy z prawdziwej przyczyny złego samopoczucia, diagnoza lekarska nie zawsze jest trafna, a długotrały stan nietolerancji doprowadza do różnych chorób. Najpoważniejszą formą nietolerancji na gluten jest – celiakia, zapada na nią jedna osoba na sto i większość o tym nie wie.
Lżejsze formy dotykają jeszcze większej grupy osób, a symptomy i objawy typu bóle brzucha, zmęczenie i brak energii często są bagatelizowane.
Uczulenie na gluten jest autoagresyjną chorobą, która działa zapalnie na mózg, serce, jelita, stawy.
Niestety niezdiagnozowana i nieleczona nietolerancja glutenu może wywoływać:
reumatoidalne zapalenie stawów
W wielu przypadkach osoby cierpiące na te schorzenie, po odstawieniu żywości zawierającej gluten , zauważają znakomite efekty w postaci lepszego samopoczucia, a po dłuższym czasie wręcz zdrowienia.
Jeśli podejrzewasz u siebie lub u kogoś z bliskich , nietolerancję na gluten nie zwlekaj dłużej….
PRZYJDŻ DO NAS NA DIAGNOZĘ
Nasz gabinet biorezonansu proponuje nie tylko diagnozę, możesz skorzystać również z terapii i odczulenia. W przeciągu jednej wizyty otrzymasz pełny obraz nietolerancji i alergenów, które Cięobciążają, między innymi może być właśnie GLUTEN z pozoru całkiem niewinny.
Zobacz jak prostą drogę proponujemy Ci w osiągnięciu zdrowia na całe życie!!!!
Testy metodą biorezonansu są zupełnie nieinwazyjne i bezbolesne. Wynik otrzymujesz natychmiast z indywidualnymi zaleceniami terapeutycznymi.
Comments are closed.