Testy alergiczne i odczulanie Nowy Sącz
DRODZY KLIENCI !
Proponujemy diagnozę uczuleń i zachęcamy do odczulania zanim wystąpią pierwsze dolegliwości związane z nadwrażliwością na alergeny.
Zawsze jest pora na to, aby pozbyć się problemów alergicznych.
SERDECZNIE ZAPRASZAMY!
ALERGIA – Dziś już wiemy, że alergia to choroba związana z nieprawidłową reakcją naszego układu odpornościowego.
Typowymi objawami alergicznymi po zetknięciu z danym alergenem jest kichanie, katar sienny, trudności z oddychaniem jak również różnego rodzaju wypryski i zmiany skórne. Nieleczona alergia przez dłuższy okres może prowadzić nawet do astmy.
NIE BAGATELIZUJ TYCH OBJAWÓW, KONIECZNIE PRZYJDŹ DO NAS NA BADANIE !
Nasze Centrum proponuje testy alergiczne metodą nieinwazyjną, za pomocą biorezonansu Bicom 2000. Na badanie zapraszamy nie tylko dorosłych, metoda ta polecana również małym dzieciom.
Zupełnie bezboleśnie i bezpiecznie. W swojej ofercie posiadamy testy na 270 alergenów . Są to zestawy alergenów pokarmowych i kontaktowych !
TEST PODSTAWOWY
PYŁKI –leszczyna, wierzba, olcha, brzoza, babka, żyto, kukurydza, bylica, lipa, sosna, świerk, trawy, komosa, ambrozja, trawy mix,
INSEKTY – pszczoła, osa, komar
ZBOŻA – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, soja, kasza gryczana, kasza jaglana, ryż, sezam, kukurydza, drożdże, gluten
GRZYBY – mieszanka grzybów I, mieszanka grzybów II, candida albicans, alternaria, cladosporium
SIERŚĆ ZWIERZĄT – sierść woła, konia, psa, kota, świnka morska, wełna owcza, gęsie pierze, kacze pierze,
UŻYWKI – kawa, herbata, kakao, miód, cukier,
RYBY – mieszanka ryb I, mieszanka ryb II, flądra, makrela, łosoś, śledź, dorsz
MIĘSO – kurczak, cielęcina, jagnięcina, wołowina, wieprzowina
MLEKO, JAJA – białko mleka krowiego, laktoza, żółtko jaja, białko jaja kurzego
WARZYWA – marchew, cebula, szpinak, ziemniak, pomidor, fasola
OWOCE – jabłko, gruszka, truskawki, maliny, agrest, porzeczki, winogrono, banan, brzoskwinia, wiśnia, morela, pomarańcza, cytryna, grejpfrut
ROZTOCZA – roztocze kurzu domowego, roztocze mąki
TEST PYŁKOWY
KWIATY –pierwiosnek, mniszek, hiacynt, jaskier, koniczyna, nawłoć, róża, dalia, aster nowobelgijski, aster, wrzos, chryzantema, lak żółty, rumianek, rzepak
TRAWY – kupkówka pospolita, grzebienica, wiechlina, tomka, kostrzewa, mietliczka, stokłosa, wyczyniec, tymotka, rajgras, owies głuchy, perz, trzcina, narcyz, tulipan, łubin, margaretka
KRZEWY – bez, bez czarny, jaśmin, ligustr, głóg pospolity, tamaryszek, złotokap, perz, trzcina,
ZBOŻA – jęczmień, owies, pszenica
PLEŚNIE – Aspergillus Mix, Cladosporium Mix, Mukor Mix, Fusarium culmorum, Botrytis cinerea, Alternaria tenuis, Epicoccum purpurescens, Fusarium solani, Chaetonium globosum, Trichothecium dependens, Phoma betae, Helminthosporium holades, Rhisopus nigricans, Sporobolomyces roseus, Phoma herbarum, Ustillago, Candida crusei, Aspergillus oryzae
DRZEWA – brzoza, wiąz, szczodrzeniec alpejski, topola, kasztanowiec, lipa, dąb, jesion, platan, grab, buk, klon, robina, osika, oliwne drzewo, sosna szkocka
ZIOŁA –szczaw, piołun, szkleniczek I, szkleniczek II, pokrzywa, babka lancetowata, lebioda, chmiel
TEST SPOŻYWCZY
BARWNIKI – E 102, E 104, E 110, E 120, E 122, E 123, E 124, E 127, E 132, E 133, E 151, mieszanka żółta, mieszanka czerwona, mieszanka brązowa
EMULGATORY – E 322 lecytyna S, E 322 lecytyna D, E 338, E 339 b, E 340 a, E 340 b, E 340 c, E 341 c, E 450, E 450 a, E 450 c, E 621, E 622, E 623
ANTYOKSYDANTY – E 310, E 312, E 320, E 321
AROMATY – aromat malinowy, aromat truskawkowy, aromat morelowy, aromat wiśniowy, aromat pomarańczowy, aromat cytrynowy, aromat jabłkowy, aromat gruszkowy, aromat bananowy, aromat waniliowy, aromat ziołowy, aromat rumowy, aromat coca cola
KONSERWANTY – E 200, E 202, E 210, E 211, E 212, E 214 PHB, E 216 PHB, E 218 PHB, E 220, E 221, E 223, E 224, E 230, E 233, E 249, E 250, E 251, E 252
INNE – fenol, kwas salicylowy, kwas acetylosalicylowy, kwasek cytrynowy, guma arabska, fluorek wapnia, sulfadiaza, sulfaguanida, prokaina, , chinina, ocet winny
SŁODZIKI – mannit, sacharyna Na, cyclamat, aspartam, sorbit, laktoza, fructoza,
Jak przygotować się do badania ?
Przed wykonaniem testu należy odstawić leki antyhistaminowe (typu zyrtec) na okres przynajmniej 1 tygodnia.
Jeżeli odstawienie leków nie jest możliwe to także można wykonać badanie, ponieważ alergeny o najsilniejszym odczynie i tak zostaną ujawnione.
W takim wypadku jednak zaleca się powtórne wykonanie testu po zmniejszeniu się objawów alergicznych.
ODCZULANIE
Na podstawie wykonanego testu alergicznego, który szczegółowo określa na jakie alergeny jesteśmy uczuleni, można przejść do odczulania.
Odczulanie trwa ok. pół godz. i często wystarczy tylko jeden zabieg odczulający. Przy bardzo silnej reakcji alergicznej lub przy alergenach centralnych i kontaktowych tj. roztocze kurzu, białko mleka, pszenica, białko jajka, candida, metale ciężkie powtarzamy terapię odczulającą kilkakrotnie.
Odczulać można tylko jeden alergen dziennie.
Po zabiegu odczulającym alergen spożywczy należy wyeliminować z diety na okres 3 tygodni po terapii. W przypadku alergenów pyłkowych zaleca się wykonywanie terapii odczulającej gdy dana roślina nie pyli zgodnie z kalendarzem kwitnień, najlepiej w okresie jesienno-zimowym. Niemniej jednak przy nagłych alergiach występujących z zaskoczenia odczulamy w każdym czasie.
Dzięki metodzie biorezonansu można skutecznie zlikwidować: przewlekły katar, podrażnienie spojówek oczu, zmniejszyć objawy astmy, wysypkę, wykwity skórne ( atopowe zapalenie skóry) duszności czy objawy ze strony układu pokarmowego!
STOSUJĄC BIOREZONANS JESTEŚMY W STANIE W SZYBKI SPOSÓB ZWERYFIKOWAĆ ALERGENY UCZULAJĄCE I JUŻ NA PIERWSZEJ WIZYCIE ZACZĄĆ ODCZULANIE !
Comments are closed.